Image
Kombi alırken nelere dikkat etmeliyim?
Kombi seçiminde uzman ve yetkili firmalardan destek alınarak ürün kapasitesi, montaj yeri-konumu, tesisat bağlantıları, satış sonrası için bölgedeki yetkili servis durumu konularına dikkat edilmelidir.

Kombi tesisatı yaptırırken nelere dikkat etmeliyim?
Doğalgaz proje ve tesisat uygulamaları İl genelindeki gaz dağıtım kuruluşundan yetkili bayiler ve mühendisler tarafından yapılarak projelendirilmelidir. Radyatör yerleşimleri uygun ölçülerde boyutlandırılarak doğru noktalara yerleştirilmelidir. Daire içi kalorifer tesisatları ehli kişiler tarafından yapılarak mümkün mertebe kısa uygulamalar ve köşe noktalardan kaçınılarak uygun boru çaplarında uygulanmalıdır.

Kombi doğal gaz açım işlemini kim yapar?
Doğalgaz proje ve tesisat uygulamaları İl genelindeki gaz dağıtım kuruluşundan yetkili bayiler ve mühendisler tarafından yapılarak gaz dağıtım kuruluşu mühendisi gözetiminde gaz uygunluk belgesi verilmektedir.

Kombi ilk çalıştırmasını kim yapar?
Kombi ilk çalıştırma ve devreye alma işlemleri sadece yetkili servisler tarafından yapılmalı ve ürün garantisi başlatılmalıdır.

Kombiyi daha verimli ve tasarruflu kullanmak için ne yapabilirim?
Binamızın dış cephe izolasyonun durumu kontrol edilerek yaptırılmalıdır. Oda sıcaklıklarının kontrolü için termostatik radyatör vanaları kullanılarak istenilen konfor sıcaklığı sabit tutulur. Ayrıca oda termostatları ile de sıcaklık ve program yapılarak istenilen zamanda istenilen sıcaklıklar sağlanır. Radyatör ısıtıcılarının önleri koltuklar ile üstleri de çamaşır kurutma için kapatılmamalıdır.

Kombi basıncı düştüğünde ne yapmalıyım?
Kombi üzerinde bulunan su basınç manometresinde ideal su basıncı 1-1,5 bar aralığında olmalıdır. Basınç düştüğünde manometre yanında bulunan su doldurma vanası ile ideal su basıncı sağlanıncaya kadar su ilave yapınız. İşlem tamamlandığında vananın sıkıca kapatıldığından emin olarak kombi yanından ayrılınız.